Historien bag Aarhus Frimenighed
Tankerne om at starte en ny frimenighed i Aarhus tog sin spæde begyndelse i slutningen af 2016, da en gruppe kristne talte om muligheden for at starte en frimenighed. Der fandtes allerede en række andre menigheder i byen, men denne gruppe så et behov for en menighed, som ikke alene lægger vægt på at bygge på Guds ord, Bibelen, men som også ville være en frimenighed – altså en menighed som stod uden for Den Danske Folkekirke.
Arbejdsgruppen
Resultatet blev en arbejdsgruppe, som i månedsvis arbejdede videre med planerne om at opstarte en sådan menighed. Hensigten var fra begyndelsen klar: Menigheden skulle bygge på Guds ord som øverste autoritet og være en menighed, der aktivt arbejdede på at nå mennesker med Evangeliet om Jesus.
Lokaler til gudstjenesterne
Det var i første omgang hensigten, at den nye frimenighed skulle forsøge at leje sig ind i lokaler, der var ejet af Indre Mission. Efter et par forgæves forsøg på at opnå dette, opgav vi imidlertid denne idé. Arbejdsgruppen bag Aarhus Frimenighed valgte derfor at se sig om efter andre lokaler og rammer.
Efter lidt research viste der sig en mulighed for, at menigheden i en begrænset periode kunne leje sig ind i lokaler på Jakobskolen i Aarhus Nord. Det skal understreges, at Jakobskolen selvfølgelig er helt uafhængig af menigheden og blot står som lokaleudlejer.
Fire prøvegudstjenester
I første omgang afholdt arbejdsgruppen fire gudstjenester. Tilslutningen til disse gudstjenester var god nok til, at arbejdsgruppen valgte at gå videre med planerne. Det afgørende for gruppen var ikke, om der var en stor opbakning til idéen, men derimod om den var i tråd med Guds vilje. De aktive i gruppen var overbeviste om, at der var et behov for en sådan frimenighed, og at der ikke umiddelbart var noget alternativ. Arbejdsgruppen besluttede derfor at fortsætte med arbejdet for opstarten af en frimenighed.
Liv og vækst grupper
Allerede tidligt lancerede arbejdsgruppen i samarbejde med nogle af de tilstedeværende ved gudstjenesterne en smågruppe, hvor Deltagerne studerede Bibelen sammen, bad sammen, spiste sammen og hyggede sig. Arbejdsgruppen valgte at kalde dette mindre fællesskab for en Liv og vækst gruppe. Det var initiativgruppens overbevisning, at sådanne mindre fællesskaber har stor betydning for menighedens sundhed og åndelige stabilitet.
Menigheden stiftes officielt
I begyndelsen af 2018 valgte arbejdsgruppen sammen med de aktive i menigheden formelt at stifte menigheden med en bestyrelse, et ældsteråd og en frivillig, ulønnet præst.
Gudstjenester på skole
Det første års tid holdt vi gudstjenester i lejede lokaler i en skole. Det var en god tid med en stille, men god vækst.
Gudstjenester i Adventkirken
Fra januar 2019 lykkedes det at få lov at holde vores gudstjenester i Adventkirken, Aarhus N. Adventkirken er ejet af Adventistkirken, som holder gudstjenester om lørdagen. Adventistkirken har været meget imødekommende og venlige over for os, og vi er meget glade og taknemmelige for at kunne få lov at holde vores søndagsgudstjenester i deres dejlige lokaler i Adventkirken. Det er også et plus, at det er nemt at finde Adventkirken, og at der er gode parkeringsmuligheder.
Fremtiden ligger i Guds hænder
Hvordan det skal gå fremover ligger helt i Guds hænder. Det afgørende er ikke, om vi bliver mange eller få, selvom vi har et stærkt ønske om at nå mange mennesker i Aarhus med Evangeliet om Jesus.
Jesus skal ophøjes
Vi ønsker gennem vores samarbejde fortsat at lære at ophøje ham gennem hans søn Jesus Kristus og at føre mennesker hen til ham. Det er vores stærke og inderlige håb, at vi ikke på nogen måde bliver en stopklods i dette arbejde. Det er afgørende, at det ikke bliver os, der på nogen måde kommer i centrum, men at Jesus Kristus alene bliver ophøjet. Som Johannes Døber siger:
“Han skal blive større, jeg skal blive mindre.” (Joh. 3,30)